Система автоматизованого проектування EPLAN Electric (базовий курс)

Потенційні клієнти 

Проєктні фірми та організації, малі та середні підприємства, науково-виробничі об’єднання, діяльність яких пов’язана з розробкою, модернізацією, обслуговуванням, проектуванням, що охоплює такі галузі: електротехніка, контрольно-вимірювальні прилади і автоматика, гідравліка / пневматика і механіка (проектування шаф і джгутів). 

Опис послуг, які запропоновані 

Вивчення можливостей системи автоматизованого проектування EPLAN з використанням баз даних компонентів, широким набором автоматичних звітів і функцій, що спрямоване на специфічні завдання проектування. Здобуття практичних навичок використання системи автоматизованого проектування EPLAN. 

Тривалість: 3 дні

Попередня підготовка: не потрібна

Основні теми занять:

  • технічні вимоги та налаштування інтерфейсу користувача
  • створення та керування проєктами
  • робота зі сторінками проєкту
  • створення і редагування схем
  • автоз’єднання, нумерація з’єднань
  • робота з макросами
  • генерація звітів

Очікувані результати навчання 

Теоретичні знання та практичні навички, необхідні для організації та використання можливостей системи автоматизованого проектування EPLAN. 

Впровадження сучасних технологій покращить ефективність та узгодженість роботи усіх учасників процесу проектування та виготовлення замовлення, що підвищить якість та продуктивність праці.

Сфери застосування

EPLAN Electric широко застосовується в наступних галузях: автомобілебудування, машинобудування, металургія, хімічна і фармацевтична промисловість, харчова промисловість, видобуток нафти і газу, трубопровідний транспорт, нафто- і газо-переробка, виробництво тепла і електроенергії, передача і розподіл електроенергії, залізничний транспорт, водопостачання і водовідведення, верстатобудування, легка промисловість, автоматизація будівель.

Призначення

Узгодження роботи інженерів-проектувальників та робітників, що виконують монтажні роботи викликає певні труднощі у великої кількості підприємців, що обумовлює необхідність використання уніфікованої «мови», зрозумілої для обох цих категорій працівників. Часто ця проблема з’являється при виготовленні шафи керування, що обґрунтовує актуальність оптимізації процесу проектування шафи керування технологічним процесом з урахуванням отримання значень з датчиків, обробки цих значень, керування різними виконавчими механізмами (клапанами, засувками, вмиканням і вимиканням двигунів різних механізмів).

Матеріально-технічне забезпечення

Комп’ютерна лабораторія кафедри електропривода та автоматизації промислових установок НУ «Запорізька політехніка» (ауд. 521) обладнана достатньою кількістю сучасних комп’ютерів з ліцензійним програмним забезпеченням EPLAN Electric, що дає можливість проведення як індивідуальних, так і групових занять з одночасним виконанням типових навчальних завдань. Для якісного забезпечення навчального процесу в лабораторії встановлено лазерний проектор, екран та магнітну дошку.

Контакти: Назарова Олена Сергіївна, к.т.н., доцент кафедри електропривода та автоматизації промислових установок НУ «Запорізька політехніка», тел. +380661619080 (viber, telegram), email: nazarova16@gmail.com.