Бізнес-форум Міжнародної технічної допомоги для сприяння розвитку малого та середнього підприємництва Запорізького регіону

9 червня відбувся онлайн Бізнес-форум міжнародної технічної допомоги, який організований Запорізькою міською радою за участю Запорізької торгово-промислової палати в рамках реалізації Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва у місті Запоріжжі на 2021 рік.

На початку заходу про основні завдання і очікування від форуму, інструменти підтримки та допомоги підприємцям розповіли Олександр Константинов (заступник міського голови м. Запоріжжя), Дмитро Антонюк (віцепрезидент Запорізької торгово-промислової палати), а досвідом участі у міжнародних проєктах поділився директор інжинірингової компанії «Тріада Лтд Ко» та член правління Запорізького кластеру «ІАМ» Кирило Красносельський.

На бізнес-форумі було презентовано актуальні програми та проєкти міжнародних донорських організацій, які працюють для розвитку МСБ в Україні та ознайомлено з умовами, вимогами і правилами участі в конкурсних відборах претендентів на отримання грантів. Також підприємців навчали готувати та подавати заявки.

У заході взяли участь експерти Програми «EU4Business» «Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» та інші.

Учасники Запорізького кластеру «ІАМ» прийняли участь у форумі, ознайомилися з особливостями міжнародних програм, які надають можливості доступу до фінансових ресурсів, ринків і знань, стажування за кордоном, компенсації витрат на консалтинг, спеціальні умови кредитування тощо.

Навчання, поєднання зусиль різних стейкхолдерів регіону, колаборація за проєктними напрямами сприятиме розвитку малого та середнього підприємництва Запорізького регіону.

Для всіх, хто не зміг переглянути захід онлайн, Запорізька ТПП опублікувала запис трансляції та матеріали форуму від спікерів.