Школа операторів дронів

Потенційні клієнти 

Сьогодні масово і динамічно розвивається ринок безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Сфер застосування дронів дуже багато, і цільова аудиторія продовжує розширюватися: військові, пошукові і рятувальні спецслужби (виявлення вогнищ загоряння, пошукові операції у задимлених і отруйних середовищах, завдяки інфрачервоним датчикам пошук людей, які постраждали внаслідок стихійних лих), поліція, аграрії (зрошення полів, внесення добрив, контроль над посівами), туризм, екологія, енергоаудит. Для перенесення та доставки вантажів, покупок використовуються потужні моделі дронів, а також здійснюється доставка вантажів і кореспонденції у важко доступні населені пункти. Створення 3-D-моделей для дослідження природних і міських ландшафтів. Зйомка відеорепортажів, документальних і художніх фільмів, постановка різноманітних шоу з використанням дронів.

Опис послуг, які запропоновані 

Навчання конструюванню та пілотуванню дронів під керівництвом професіоналів з використанням досить різноманітного обладнання, що розширить знання та навички керування БПЛА.

Тривалість: 3 дні

Попередня підготовка: не потрібна

Основні теми занять:

  • Вивчення конструкції, взаємодії окремих частин БПЛА. 
  • Практичні навички, спрямовані на конструювання та пілотування дронів. 
  • Вивчення основ керування БПЛА та правил їх використання в Україні. 

Очікувані результати навчання 

Теоретичні знання особливостей будови та способів керування безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Практичні навички керування дронами різних видів з урахуванням особливостей використання кожного із них. 

Завдяки усе більшому поширенню сфер застосування БПЛА зростає потреба у фахівцях з керування та пілотування дронів, але порівняно велика вартість обладнання обумовлює труднощі самостійного навчання. Тому актуальним є навчання під керівництвом професіоналів з використанням досить різноманітного обладнання, що розширить знання та навички керування БПЛА.

Під час навчання надається доступ до роботи з досить коштовним обладнанням, керувати яким без попередньої підготовки вдається не кожному. 

Матеріально-технічне забезпечення

Для організації та здійснення навчання є таке обладнання: DJI MAVIC 2 ZOOM, DJI PHANTOM 3, DJI TELLO, комплекти FPV, дрони планерного типу на базі пілотних контролерів Arduino, мультикоптерний дрон, тренажери польотів для FPV режиму та багато іншого.

Комп’ютерна лабораторія безпілотних технологій та авіоніки (ауд. 521) обладнана достатньою кількістю сучасних комп’ютерів з необхідним програмним забезпеченням, що дає можливість проведення як індивідуальних, так і групових занять з одночасним виконанням типових навчальних завдань. Для якісного забезпечення навчального процесу в лабораторії встановлено лазерний проектор, екран та магнітну дошку. 

Усі бажаючі зможуть оволодіти навичками актуальної професії та, за бажанням, взяти участь у захоплюючих змаганнях безпілотників.

Контакти: Назарова Олена Сергіївна, к.т.н., доцент кафедри електропривода та автоматизації промислових установок НУ «Запорізька політехніка», тел. +380661619080 (viber, telegram), email: nazarova16@gmail.com.